NavMenu

Zaplijenjene mašine iz dobojske fabrike kompresora "Trudbenik"

Izvor: Capital Četvrtak, 24.03.2016. 09:29
Komentari
Podeli
(Foto: Oleg Golovnev/shutterstock.com)
Iz dobojske fabrike kompresora i pneumatskih alata "Trudbenik" juče su izvezene mašine zbog naplate duga od 7.500 KM, koliko potražuje firma "King" iz ovog grada.

Predstavnik preduzeća za kompjuterski inženjering "King" Rajko Cvijanović pojasnio je novinarima da je riječ o naplati potraživanja po osnovu ugovora za održavanje i isporuku računarske opreme "Trudbeniku".

Direktor "Trudbenika" Luka Miloš ističe da je riječ o dugovanjima iz 2009, 2010, 2011. i 2012. godine, procijenjenim na iznos od oko 7.500 KM.

Miloš navodi da vrijednost zaplijenjenih mašina odgovara iznosu dugovanja i da se bez njih neće bitno remetiti rad u ovom preduzeću, ako on i zaživi.

Predsjednik Sindikata "Trudbenika" Predrag Jorgić ističe da tržišna vrijednost glavne prese, koja je predmet ove pljenidbe, iznosi oko 15.000 KM, te da ukupan iznos zaplijenjenih stvari iznosi oko 50.000 KM.


On navodi da "Trudbenik" ostaje i bez aparata za varenje, bušilica, te još nekoliko mašina vitalnih za rad bravarije, koja je od danas "samo prazna hala".

Pred Okružnim privrednim sudom u Doboju 25. februara održano je ročište po zahtjevu Sindikata i radnika "Trudbenika" za pokretanje stečajnog postupka u ovom preduzeću, čija je proizvodnja obustavljena 6. oktobra prošle godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.