NavMenu

Sigurnost podataka na karticama - Intesa Sanpaolo prva u BiH stekla certifikat PCI DSS

Izvor: Klix Ponedjeljak, 21.03.2016. 15:06
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Intesa Sanpaolo Banka BiH stekla je certifikat "Payment Card Industry Data Security Standard" (PCI DSS) v3.1, kojim je potvrđena usklađenost poslovanja u industriji platnih kartica. Intesa Sanpaolo Banka BiH je prva banka u Bosni i Hercegovini, koja je dobila ovaj respektabilni certifikat.

Provjeru usklađenosti je obavio "Trustwave", vodeći dobavljač rješenja za upravljanje sukladnošću s PCI DSS standardom – setom tehničkih zahtjeva za usklađenost sigurnosti podataka u industriji platnih kartica za pravne osobe koje pohranjuju, obrađuju ili prenose podatke korisnika kartica. PCI DSS standard uspostavilo je Vijeće sigurnosnih standarda Vijeća PCI (PCI SSC), a utemeljitelji PCI Vijeća (PCI Council) su "American Express", "Discover Financial Services", JCB, "MasterCard" i "Visa".

- Potvrđivanje usklađenosti sa standardom PCI DSS-om važan je korak u našem poslovanju, koji dokazuje da se na propisan način brinemo za sigurnost tzv. kartičnih podataka klijenata Banke – imaoca kreditnih i drugih platnih kartica, tokom čuvanja tih podataka, elektronske obrade, ali i prenosa kartičnih podataka u momentima korištenja platnih kartica - istakao je Sanjin Meholjić, direktor Direkcije sigurnosti i BCM u Intesa Sanpaolo Banci BiH.


Intesa Sanpaolo Banka je jedna od vodećih banaka na tržištu Bosne i Hercegovine i za njene klijente – korisnike "Visa", "MasterCard" i "American Express" kartica, cerifikat PCI DSS, znači da su podaci o kreditnim karticama, kao i sve transakcije zaštićene po najvišim sigurnosnim standardima.

Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina, pruža bankarske usluge za pravna lica i stanovništvo i opslužuje više od 160.000 klijenata. Banka pokriva cijeli teritorij Bosne i Hercegovine mrežom svojih poslovnica i bankomata. Ovlašteni je izdavač "Visa", "MasterCard" i "American Express" kartica na području BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.