NavMenu

"Apple" predstavlja novi mali "iPhone"

Izvor: B92 Ponedjeljak, 21.03.2016. 11:00
Komentari
Podeli
(Foto: apple.com)
"Apple" bi danas trebalo da predstavi novi "iPhone" koji će biti manji i povoljniji, ali i sa velikim teretom uspjeha. Njime će kompanija ciljati na nova tržišta zemalja u razvoju i Kinu, kako bi opet podstakla prodajne trendove.

Novi telefon takođe bi trebalo da "zakrpi rupu" koja je ostala nakon što su predstavljeni veći uređaji sa ekranima od 4,7 i 5,5 inča.

Očekuje se da će telefon s ekranom od 4 inča nuditi performanse na nivou "iPhone 6S" uz A9 procesor, a zvaće se najvjerovatnije "iPhone SE". Imaće i Touch ID senzor, ali ne i 3D Touch.

Podaci od prošle jeseni ukazuju na to da 20% "Apple"-ovih korisnika i dalje koristi "iPhone 4S" ili starije modele, a "Apple" bi mogao ciljati upravo na ovu grupu korisnika, koji su odgađali kupovinu većeg telefona. Naravno, ovo neće biti baš najjeftiniji smartfon, ali bi takođe trebalo da podstakne i pad cijena starijih "iPhone"-a, poput modela 5S.


Međutim, upravo zbog cijene se čini da je ovo veliki rizik za "Apple", jer su brojni "Android" uređaji znatno jeftiniji, a na tržištima zemalja u razvoju su već u velikoj mjeri prisutni i povoljniji telefoni s većim ekranima, piše Reuters.

Vjeruje se da će "Apple" proširiti i liniju tableta novim "iPad Pro" modelom, a "Apple Watch" bi trebalo da dobije nove dodatke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.