NavMenu

ŠAROVIĆ: Uskoro zakon o "plavom dizelu"

Izvor: biznis.ba Petak, 18.03.2016. 08:26
Komentari
Podeli
Mirko Šarović (Foto: vijeceministara.gov.ba)Mirko Šarović
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da je zakon o "plavom dizelu" u proceduri i da se čeka mišljenje Ministarstva pravde i Kancelarije za zakonodavstvo BiH, tako da bi najkasnije za 10 dana trebalo da bude razmatran u Savjetu ministara BiH.

- Sadašnji model "plavog dizela" proizvod je jednostranih odluka vlada entiteta, a model koji nudi Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH u suštini je jedinstveno regulisanje na nivou BiH, putem izmjene i dopuna Zakona o akcizama. Mislim da smo na najboljem putu da konačno imamo "plavi dizel", jer imamo saglasnost entitetskih resornih ministarstava i distrikta Brčko, kao i Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH - rekao je Šarović novinarima u Sarajevu.

Komentarišući primjedbe iz oba entiteta na set zakona o poljoprivredi, hrani i veterinarstvu u BiH, on je rekao da je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH uvažilo sve primjedbe koje su stigle iz entiteta, pri čemu "i svih šest koje su došle iz Republike Srpske, i to u korist RS-a".


- To je bila stvar kompromisa. Te zakone smo uradili zajedno sa resornim ministarstvima Republike Srpske i Federacije BiH - naglasio je Šarović.

Ako bude posljedica po domaće poljoprivredne proizvođače, ističe Šarović, odgovorna će biti sva tri ministra u BiH.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.