NavMenu

Dragan Kovačević na čelu Hypo banke Banjaluka, Sanela Pašić vodi Hypo banku dd

Izvor: eKapija Petak, 18.03.2016. 12:11
Komentari
Podeli
Dragan Kovačević (Foto: Hypo-alpe-adria.ba)Dragan Kovačević
Nadzorni odbor Hypo Alpe Adria Bank a.d. Banjaluka imenovao je Dragana Kovačevića prvim čovjekom Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka. Istovremeno, upravljačkom timu banke pridružuje se Mario Ivanković, koji u Hypo banku dolazi sa pozicije direktora Sektora za upravljanje kreditnim rizikom u poslovanju sa stanovništvom Raiffeisen Bank BiH.

Dragan Kovačević dolazi iz sestrinske Hypo Alpe Adria-Bank d.d. gdje je od 2014. godine obavljao dužnost direktora Banke. Prije toga, Kovačević je bio izvršni direktor i zamjenik direktora Hypo banke Banja Luka. Doktor je ekonomskih nauka i jedan je od najiskusnijih bankara na domaćem tržištu.

Mario Ivanković u Hypo banku dolazi nakon što je posljednjih četrnaest godina radio u Raiffeisen Bank d.d. BiH, od čega devet godina na rukovodećim pozicijama. Pored menadžerskog iskustva u upravljanju projektima, poslovnim procesima te ljudskim resursima, njegova uža ekspertiza vezana je za sve procese u upravljanju rizicima kao i upravljanju portfolijom. Na ranijim pozicijama bio je nadležan za implementaciju evropskih standarda za upravljanje rizicima.

- Sinergija naše dvije banke u BiH i naše grupacije, planovi koje smo postavili te jasna strategija za njihovo sprovođenje garancija su našeg budućeg uspješnog poslovanja. Uz nove vlasnike u mogućnosti smo da budemo u potpunosti orijentisani upravo na naše klijente i na kvalitet usluge koju pružamo, jer smo u ovu godinu ušli neopterećeni reprivatizacijom i možemo se u potpunosti posvetiti budućem rastu - rekao je Kovačević.

A na čelo Hypo Alpe Adria Bank d.d. došla je Sanela Pašić.

Sanela Pašić posjeduje višegodišnje bogato iskustvo u financijskom sektoru, a u Hypo Alpe Adria Bank d.d. dolazi iz Raiffeisen Bank d.d. BiH u kojoj je od 2010. godine obnašala dužnosti članice Uprave nadležne za rizik i financije te zamjenice direktora. Karijeru je započela 1998. godine kada se pridružila timu International Finance Corporation, grupacija Svjetske banke. U posljednjih 13 godina bila je na vodećim menadžerskim pozicijama u nekoliko bh. banaka. Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i trenutačno završava doktorski studij Univerziteta u Buckinghamu u Velikoj Britaniji.


- Nova funkcija će biti izazov. U Hypo dolazim u najdinamičnijem trenutku za ovu banku kada je pred nama proces rebrendinga, repozicioniranja na tržištu, te intenzivan rad na kvaliteti i kvantiteti kreditnog portfelja, baze klijenata te proizvoda koje ćemo ponuditi tržištu. Uz kvalitetan tim ćemo postići zadane ciljeve - rekla je Pašić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.