NavMenu

Banjalučkoj "Toplani" potrebna pomoć Vlade - Za stabilizaciju neophodno ulaganje 90 mil KM

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 17.03.2016. 15:48
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)
Stanje u gradskoj "Toplani" biće tema posebne sjednice Skupštine grada Banjaluka. Prije toga od Vlade Republike Srpske biće zatražena pomoć za spas ovog preduzeća. Tako je odlučeno juče na sjednici Kolegijuma Skupštine grada.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović je izjavio da je stabilizacija "Toplane" jedino moguća kroz sprovođenje elaborata koji predviđa ulaganje 90 mil KM u ovo komunalno preduzeće.

- Iduće sedmice imam zakazane razgovore u Vladi RS o ovoj temi. U elaboratu smo predvidjeli mogućnost da Investiciono-razvojna banka koja ima sredstva uđe u projekat revitalizacije "Toplane". To je jedini izlaz i jedina linija novca koju vidimo kao izlaz da bi ovo preduzeće postalo finansijski i tehnički održivo. Vidjećemo kakav je prijedlog Vlade RS i banke. Želimo da u ovaj projekat krenemo odmah zato što prije treba da zamijenimo dva kotla, a za to nam u startu treba 20 mil KM - kazao je Gavranović.

Naveo je da će rezultate tog sastanka pored elaborata predstaviti odbornicima na posebnoj sjednici Skupštine grada koja će biti najkasnije do 14. aprila.

- Ako bude usvojen elaborat, već idućeg mjeseca moramo pripremiti tehničku dokumentaciju. Važno je da kotlove zamijenimo do novembra, decembra kako bismo izbacili mazut iz "Toplane" kao energent. Drugi izbor je likvidacija "Toplane", a to bi bila katastrofa - kazao je Gavranović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.