NavMenu

"Bimal" udvostručio neto dobit u 2015. godini

Izvor: Indikator Utorak, 15.03.2016. 08:18
Komentari
Podeli
(Foto: bimaldd.com)
Proizvođač ulja "Bimal" iz Brčkog ostvario je u 2015. godini neto dobit od 7,25 mil KM, što je dvostruko više nego godinu ranije kada je dobit iznosila 3,61 mil KM, izvještava Indikator.ba na osnovu finansijskog izvještaja kompanije objavljenog na Banjalučkoj berzi.

"Bimal" je prošle godine povećao poslovne prihode na 181,41 mil KM u odnosu na 144,98 mil KM ostvarenih u prethodnoj godini.

Veći prihodi rezultat su povećane prodaje i na domaćem i na stranom tržištu. Poslovni rashodi bili su 169,58 mil KM i povećani su odnosu na godinu ranije kada su iznosili 139,19 mil KM.

Na rast rashoda prvenstveno su uticali veći materijalni troškovi. Dobit od poslovnih aktivnosti iznosila je 11,8 mil KM u poređenju sa 5,8 mil KM godinu ranije.


Kompanija je imala gubitak od finansijskih aktivnosti od 2,48 mil KM (2,04 mil KM 2014.), te gubitak od ostalih prihoda i rashoda od 1,8 mil KM (240.000 - 2014. godine).

"Bimal" ima 224 radnika, pet više nego 2014. godine.

"Bimal" je u većinskom vlasništvu "Seed Oil Holdings" i "Studen & CO Holding".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.