NavMenu

Mostar: MT Auto otvorio Seatov prodajno – tehnički centar automobila

Izvor: Dnevni list Četvrtak, 15.11.2007. 11:31
Komentari
Podeli

U Mostaru je u utorak (13.11.2007.) otvoren luksuzno opremljeni Seatov prodajno – servisni centar automobila koji je u vlasništvu MT Auta. Uz auto salon od 200 kvadratnih metara, koji se nalazi na autoputu M17, tu je i dobro opremljen i savremen servis vozila, prije svega ovlašteni servis Seata, ali i kompletne Volkswagen grupe i brzi servis za sva druga vozila.

U luksuznom kompleksu uz već postojeću MT benzinsku pumpu i restoran nalazi se i vulkanizerski servis za mala i velika vozila i automatska autopraonica. Direktor cijelog kompleksa MT Auta Mahmut Ćimić je izjavio da će u dogledno vrijeme cijeli ovaj kompleks dopuniti i tehničkim pregledom vozila, što će biti zaokruživanje njihovih planova. Kompleks sa svim sadržajima je građen četiri mjeseca, a uz kreditna sredstva MT Auto je u njega uložio 2 miliona KM.

"Ovo je kraj jednog dugogodišnjeg projekta, jednostavno tačka na i. Ovdje će za početak svoju egzistenciju osigurati 15 ljudi, a razvoj situacije će diktirati daljnja zaposlenja" kazao je Ćimić dodajući kako ambicije za daljnje razvijanje postoje ali kako za sada ovu autokuću treba podići na noge. Partner MT Auta u ovom projektu, osim španjolskog Seata, jest i ASA auto iz Sarajeva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.