Izvor: eKapija | Subota, 12.03.2016.| 10:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sedam proizvođača vina iz BiH na sajmu u Dizeldorfu

(Foto: Shulevskyy Volodymyr/shutterstock.com)
Vanjskotrgovinska komora BiH organizuje zajednički nastup proizvođača vina iz BiH na vodećem međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića "ProWein 2016", koji će biti održan od 13. do 15. marta u Dizeldorfu, saopćeno je iz VTK BiH.

U saopštenju Vanjskotrgovinske komore BiH navodi se da će se na zajedničkom štandu BiH predstaviti sedam kompanija - "Vukoje 1982" iz Trebinja, "Andrija" iz Paoče kod Čitluka, "Zadro" iz Čapljine, Podrumi manastira Tvrdoš iz Trebinja, Vinogradi "Nuić" iz Ljubuškog, Vinski podrum "Anđelić-Komrad" iz Trebinja i Vinarija "Keža Catena" iz Ljubuškog.

Kompanije iz BiH će svoju ponudu predstaviti posjetiocima sajma, poslovnim partnerima i drugim klijentima koji su usko vezani za razvoj, trgovinu i promociju ove vrste proizvoda. Nastup BiH na sajmu "ProWein 2016" finansijski su podržali Vanjskotrgovinska komora BiH i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

"ProWein" iz godine u godinu privlači sve više izlagača i posjetilaca, koji ovaj vodeći svjetski sajam koriste za učešće u prezentaciji široke ponude međunarodne vinske industrije. U okviru sajma se održavaju prezentacije međunarodno poznatih vinograda, brojnih sorti grožđa i vrsti vina, jakih alkoholnih pića, regionalnih specijaliteta, kao i organskih proizvoda.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.