NavMenu

Počele pripreme za izgradnju I transverzale u Sarajevu

Izvor: biznis.ba Srijeda, 09.03.2016. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: mariait/shutterstock.com)
Zavod za izgradnju i Direkcija za puteve KS u naredinih nekoliko dana trebaju izraditi orjentacione troškove pripreme i izgradnje I transverzale, i to u pet dionica od Željezničke stanice do gornjeg Hotonja.

Ovakav zaključak usvojen je na posljednjoj sjednici Vlade KS, koja na ovaj način priprema početak izgradnje ove izuzetno važne saobraćajnice za naš grad.

Kako je za "Dnevni avaz" rekao Mujo Fišo, ministar saobraćaja KS, taj izračun će pokazati vrijednosti po dionicama, koliko ima objekata za eksproprijaciju, gdje će biti građeni zamjenski objekti i koja će dionica biti prva rađena.

- Dionice su od ulice Kranjčevićeva, odnosno, od Željezničke stanice do Velešića, što je i početak, zatim od Velešića do Bara, od Bara do ulaza u tunel Kobilja glava, tunel te izlaz iz tunela do Gornjeg Hotonja. Kad nam dostave informaciju, moći ćemo reći kada ćemo početi s izgradnjom I transverzale - rekao je Fišo.


Prema zaključku Vlade KS, Zavod za izgradnju i Direkcija za puteve KS trebaju dostaviti troškove pripremanja rješavanja imovinskopravnih odnosa, troškove izrade projektne dokumentacije i troškove same izgradnje saobraćajnice po dionicama.

Kako je rekao Fišo, na Šipu je planirana izgradnja zamjenskih stambenih objekata te je od Zavoda zatraženo da dostavi informa cilju i o ovoj mogućnosti te troškovima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.