Izvor: Capital | Subota, 05.03.2016.| 10:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Amazon" ušao u modni biznis

Bez mnogo medijske pompe, najveća svjetska onlajn trgovina "Amazon" nedavno je počela da prodaje odjeću sopstvene proizvodnje.

Prodaja je počela pod bar sedam različitih brendova, koje ukupno sadrže više od 1.800 različitih artikala.

Nijedan od brendova ne nosi ime "Amazon", već su zamaskirani u generička imena poput "Franklin & Freeman", "Franklin Tailored", "James & Erin", "Lark & Ro", "North Eleven", "Scout + Ro" i "Society New York".

"Amazon"-ovi modni brendovi pokrivaju sve segmente i nude sve što vam padne na pamet, od cipela i odjela za muškarce, ženske odjeće i modnih dodataka pa sve do dječje odjeće i obuće.

Potpredsjednk "Amazon" fešn divizije još je krajem prošle godine najavio da firma namjerava da na tržište izbaci originalnu liniju odjeće. Međutim, nikada nisu otkrili više detalja.

Upućeni tvrde kako je izlet u modnu industriju treba posmatrati u svijetlu "Amazon"-ovog nastojanja da njihova onlajn ponuda sadrži sve što bi potrošači mogli poželjeti, od gedžeta i knjiga pa sve do odjeće. Kako piše "Vired", kompanija planira da pojača fokus na proizvode koji nisu povezani sa trećim stranama i ostalim trgovcima kako bi osigurali da kupci ostanu vjerni "Amazon"-ovoj onljan šoping platformi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.