NavMenu

Cijene goriva u RS veće za šest feninga

Izvor: Glas Srpske Subota, 27.02.2016. 09:37
Komentari
Podeli

(Foto: Anna Moskvina/shutterstock.com)
Cijene goriva u Srpskoj od petka (26. februar 2016.) su veće za oko šest feninga, a na benzinskim pumpama ovo poskupljenje pravdaju visokim uvoznim cijenama.

Na benzinskim pumpama "Nešković" u Banjaluci dizel košta 1,39, "benzin 95" 1,45 i "benzin 98" 1,65 KM. Gorivo je poskupjelo i na pumpama "Nestro petrola", pa vozači sada za litar evro dizela treba da izdvoje 1,41 KM, "benzin 95" je 1,51 KM, dok je "benzin 98" ostao 1,85 KM.

U "Krajina petrolu" su rekli da cijene najvjerovatnije neće povećavati do ponedjeljka.

Sekretar Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS Zoran Berak ističe da tendencija cijena ide ka stabilizaciji tržišta sirove nafte u svijetu.

- Cijene na pojedinim benzinskim pumpama u RS povećane su shodno nemogućnosti trgovaca naftom i naftnim derivatima da opstanu na tržištu usljed dosadašnjih veoma niskih marži - rekao je Berak.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.