NavMenu

Čelnici Svjetske banke i MMF - a u Vladi FBiH razgovarali o projektu Jedan zakon - jedan fond"

Izvor: Fena Petak, 09.11.2007. 08:16
Komentari
Podeli

Premijer Federacije BiH Nedžad Branković zajedno s federalnim ministrima rada i socijalne politike Pericom Jelečevićem i branitelja i invalida domovinskog rata Zahidom Crnkićem jučer je (08.11.2007.), u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, sa šefovima bh. ureda Svjetske banke Marcom Mantovenellijem i Međunarodnog monetarnog fonda Grahamom Slackom razgovarao o projektu "Jedan zakon - jedan fond".

Tijekom razgovora, u kojima su sudjelovali i savjetnica federalnog premijera Šefika Hafizović i ekonomski stručnjak u Misiji MMF-a Orhan Nikšić, premijer Branković je ukazao na nužnost da ovim projektom, koji je jedan od prioriteta Vlade FBiH, bude konsolidirana oblast kojom je sada prilično teško upravljati.

- Nije nam cilj povećanje troškova. Želimo uvesti više pravičnosti i transparentnosti u ovu oblast - kazao je premijer, dodavši da je za takav pristup dobijena i podrška braniteljskih udruga.

U isto vrijeme, projekt “Jedan zakon - jedan fond” ne iziskuje povećanje admistrativnog aparata, već će njegov rad servisirati uposlenici koji će biti preraspoređeni iz Federalnog ministarstva branitelja i invalida domovinskog rata.

Predstavnicima međunarodnih financijskih institucija pojašnjena je i potreba da kroz “Jedan zakon - jedan fond” budu ujednačena prava korisnika na cijelom teritoriju Federacije BiH.

Pozdravivši ovakve nakane Vlade FBiH, čelnici Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda iskazali su zadovoljstvo nedavnom prezentacijom projekta koju im je pripremio ministar Crnkić.

Gosti su, također, pokazali zainteresiranost i za projekt čiji je cilj objedinjavanje baze podataka za sve korisnike socijalnih primanja u Federaciji BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.