NavMenu

Kašnjenje u preuzimanju video sadržaja stresno za korisnike mobilnih telefona

Izvor: eKapija Petak, 26.02.2016. 13:42
Komentari
Podeli

Izdanje "Ericsson Mobility Report" izveštaja koje je predstavljeno na Svjetskom kongresu mobilne telefonije otkriva uticaj različitih nivoa učinka mreže na korisnike pametnih telefona i njihovu percepciju mobilnih operatora i pružalaca digitalnih usluga.

U sklopu istraživanja je korišćena neuro-tehnologija kako bi se objektivno izmjerili emotivni odgovori na različita iskustva u vezi sa pametnim telefonima. Kašnjenja u učitavanju veb strana i video sadržaja u okolnostima rada u kratkim vremenskim rokovima uzrokuju da se rad srca korisnika mobilnih telefona ubrza u prosjeku za 38%. Kašnjenje od 6 sekundi u puštanju video sadržaja povećava nivo stresa za trećinu. Kada se to sagleda u kontekstu, ovaj stres je jednak nivou stresa prilikom polaganja ispita iz matematike ili gledanja horor filma kada ste sami u kući, a veći je od nivoa stresa uzrokovanog stajanjem na ivici vještačke litice. Kada video počne, dodatne pauze tokom njegovog emitovanja mogu da dovedu do drastičnog povećanja nivoa stresa.

U ovom istraživanju, Net Promoter Score (NPS) faktor operatora se značajno povećava- za 4,5%- kada oni pružaju iskustvo bez kašnjenja. Ovi rezultati se reflektuju i u mjerenju emocionalne interakcije, a izmjereni su korišćenjem motivacionog indeksa koji se zasniva na neuro-tehnologiji.

Međutim, NPS operatora pada za 4% kada su prisutna umjerena kašnjenja u plasiranju sadržaja i ponovnog učitavanja. Zanimljivo je da su umjerena kašnjenja dvostruko negativna po operatore: dovode do smanjenja interakcije korisnika sa brendom i povećane interakcije sa konkurencijom.

Još neke zanimljivosti iz" Ericsson Mobility Report" izvještaja su:

- Video sadržaj i društvene mreže su najbolji stimulansi za rast protoka mobilnog saobraćaja. Saobraćaj podataka na društvenim mrežama u narednih šest godina povećaće se za 12 puta u poređenju sa prethodnih šest godina.

- Rast od 68 miliona mobilnih pretplatnika je zabilježen u četvrtom kvartalu 2015. godine, a najviše novih pretplatnika je u Indiji (21 milion), Kini (6 miliona), SAD-u i Mjanmaru (po 5 miliona) i u Nigeriji (3 miliona).

- Ukupan broj mobilnih pretplatnika na kraju 2015. godine je stigao do 100% penetracije na cifri od 7,3 milijarde pretplatnika - to znači da je broj mobilnih pretplatnika jednak broju cjelokupne svjetske populacije.

- Mobilni saobraćaj na globalnom nivou je porastao za 65% u roku od godinu dana, posmatrajući posljednje kvartale 2014. i 2015. godine.

- Postoji jedna milijarda LTE pretplatnika širom svijeta, a u četvrtom kvartalu je dodato njih 160 miliona.

"Ericsson" na Svjetskom kongresu mobilne telefonije 2016

Tokom MWC kongresa u Barseloni, kompanija "Ericsson" prikazuje svoje jedinstvene uvide iz industrije, najnovije inovativne i inspirativne razgovore koji omogućavaju nove poslovne prilike. Nalazimo se u središtu društvene transformacije koju nazivamo Umreženo društvo - to je društvo gdje mobilnost, internet pokrivenost i cloudtehnologija osnažuju svakog pojedinca i svaku industriju da dostignu svoj pun potencijal. Prilike se svuda nalaze, a kompanije se transformišu u skladu sa ulogom koju su same odabrale za sebe u lancu vrijednosti i ekosistemu Umreženog društva.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.