NavMenu

BBI banka nudi povoljne kredite za privrednike iz općine Novi Grad Sarajevo

Izvor: eKapija Petak, 26.02.2016. 10:33
Komentari
Podeli
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Amer Bukvić, direktor Bosna Bank International (BBI) potpisali su u srijedu (24. februar 2016.), ugovor za formiranje povoljne finansijske linije za privredne subjekte koji posluju na području Novog Grada. Riječ je o jednoj od mjera podsticaja privredi i zapošljavanju, koju Općina Novi Grad realizira u saradnji sa BBI bankom već četvrtu godinu zaredom.

- Do sada smo putem kreditne linije u privredu Novog Grada plasirali 13,5 mil KM. To su značajna sredstva koja su na raspolaganju našim privrednicima po povoljnim profitnim stopama kakve se ne mogu naći na finansijskom tržištu. Osim toga, programom koji je Općina razvila zajedno sa BBI bankom uspjeli smo da utičemo na ukupno finansijsko tržište - istakao je načelnik Efendić.

Dodao je da je ova linija dala značajne rezultate i do sada su je koristile 64 firme iz Novog Grad, od kojih i neke koje su najbolje u svojim sektorima u cijeloj državi BiH.


Ukupan iznos sredstava koje je BBI banka ponudila ove godine iznosi 10 mil KM, a 300.000 KM iz budžeta Općine ići će za sufinansiranje profitne stope, tako da će ona iznositi od 0,49 do 2,99%. Pored toga, Općina će u saradnji sa BBI bankom formirati i kreditno-garantni fond START-UP za početnike u biznisu u iznosu od 100.000 KM, uz učešće od po 50.000 KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.