Izvor: eKapija | Petak, 26.02.2016.| 09:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Inovacije nisu samo nove tehnologije - Na "Talk IN Business" konferenciji u Sarajevu akcentovana važnost dobre pozicije na tržištu

(Foto: 06photo/shutterstock.com)
Rat cijenama može predstavljati samo gubitak za proizvođače, zaključak je jučerašnje "Talk IN Business konferencije" koju su organizovali "InStore magazin" i "InAkademija". Ova konferencija na kojoj se pričalo o kategoriji: pivo, radleri, vina i alkoholna pića, omogućila je učesnicima intelektualnu, ali i društvenu interakciju. Kada je u pitanju ova kategorija proizvođači vina bi trebalo da se usmjere na povećanje potrošnje. Kada je u pitanju pivo, tržište je stabilno, ali se treba raditi na inovaciji, ne samo u vidu novih tehnologija, nego i pozicioniranja.

Vodeći proizvođači, trgovci, distributeri i istraživači razgovarali su namjeri da prikažu sadašnje stanje i da ga usporede sa standardima kojima se teži.

Učesnici ove konferencije imali su priliku da se upoznaju sa inovativnim proizvodima, uslugama i tehnologijama koje mogu utjecati na buduće poslovanje.

Boris Bandić, direktor D-DOK kompanije iz Hrvatske, na konferenciji je premijerno predstavio i novu aplikaciju Repsly koja omogućava najučinkovitije planiranje putničkog posla. Ova aplikacija prvenstveno je prilagođena unapređivačima prodaje i komercijalistima na terenu za što jednostavnije poslovanje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.