Izvor: RTRS | Četvrtak, 25.02.2016.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Dubicotton" ponovo zaposlio otpuštene radnike - Preduzeće ugovorilo nove poslove

(Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
Preduzeće za preradu pamučnih i viskoznih vlakana "Dubicotton" iz Kozarske Dubice ponovo je pozvalo na posao 17 radnika kojima je početkom mjeseca uručen otkaz, potvrdio je direktor ovog preduzeća Dražen Vidović.

- Zbog pozitivnih kretanja na tržištu dobili smo određene narudžbe koje moramo završiti - izjavio je Vidović za lokalne medije i naglasio da će za sada svi primljeni radnici ostati na poslu.

On je naveo da, uprkos činjenici da proizvodi preduzeća "Dubicotton" nisu konkurentni na tržištu kao nekada, te da je reorganizacija preduzeća bila neminovna, u narednom periodu neće biti otpuštanja radnika.

Preduzeće "Dubicotton" zapošljava najveći broj radnika u Kozarskoj Dubici i jedno je od najvećih predionica u Evropi u kojoj je proizvodnja 100% orijentisana na izvoz.

"Dubicotton" je osnovan kapitalom italijanskih vlasnika 2007. godine, a od osnivanja do sada u preduzeće je uloženo 46 mil KM.

Početkom mjeseca, rukovodstvo preduzeća odlučilo je da otpusti 100 radnika, kada je najavljeno da će do kraja mjeseca otkaze dobiti još 24 zaposlenih.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.