NavMenu

"Boxmark" preuzeo proizvodnju tekstila za autoindustriju u firmi "Intral BH" - Najavljeno širenje kapaciteta

Izvor: eKapija Srijeda, 24.02.2016. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Jan Faukner/shutterstock.com)
Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić danas je razgovarao sa direktorom firme "Intral BH" iz Lukavca Alijom Šehovićem o budućim aktivnostima i poslovnim planovima firme, posebno zbog toga što "Intral BH" prolazi kroz poslovnu ekspanziju, te će se u budućnosti fokusirati isključivo na razvoj i rad u oblasti obućarstva, saopćeno ja na sajtu Vlade TK.

- Poslovni dio u okvirima kojeg je "Intral BH" radio za autoindustriju, preuzeo je naš poslovni partner, renomirana kompanija za proizvodnju tekstilne i kožne dijelove za autoindustriju - "Boxmark" - rekao je Šehović.

On je dodao da je "Boxmark" osim preuzimanja svih radnika koji su bili zaposleni u ovom pogonu "Intrala BH", planira poslovno širenje i povećanje svojih proizvodnih kapaciteta.

Premijer Gutić je istakao zadovoljstvo činjenicom da je jedna tako renomirana kompanija došla na naše područje i još jednom akcentirao opredjeljenje Vlade Tuzlanskog kantona da pomogne i pruži podršku svim investitorima i poslovnim subjektima koji prije svega otvaraju nova radna mjesta.


Ovom prilikom direktor Šehović je delegaciju Vlade upoznao i sa projektom koji planiraju realizirati u saradnji sa USAID-om i nekim srednjim školama u Tuzlanskom kantonu, a koji se tiče pokretanja novog obrazovnog smjera "Obućar".

Na ovu inicijativu premijer je istakao da će u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona podržati otvaranje svih novih obrazovnih usmjerenja za koja privreda iskazuje svoj interes.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.