Izvor: eKapija | Srijeda, 24.02.2016.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Boxmark" preuzeo proizvodnju tekstila za autoindustriju u firmi "Intral BH" - Najavljeno širenje kapaciteta

(Foto: Jan Faukner/shutterstock.com)
Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić danas je razgovarao sa direktorom firme "Intral BH" iz Lukavca Alijom Šehovićem o budućim aktivnostima i poslovnim planovima firme, posebno zbog toga što "Intral BH" prolazi kroz poslovnu ekspanziju, te će se u budućnosti fokusirati isključivo na razvoj i rad u oblasti obućarstva, saopćeno ja na sajtu Vlade TK.

- Poslovni dio u okvirima kojeg je "Intral BH" radio za autoindustriju, preuzeo je naš poslovni partner, renomirana kompanija za proizvodnju tekstilne i kožne dijelove za autoindustriju - "Boxmark" - rekao je Šehović.

On je dodao da je "Boxmark" osim preuzimanja svih radnika koji su bili zaposleni u ovom pogonu "Intrala BH", planira poslovno širenje i povećanje svojih proizvodnih kapaciteta.

Premijer Gutić je istakao zadovoljstvo činjenicom da je jedna tako renomirana kompanija došla na naše područje i još jednom akcentirao opredjeljenje Vlade Tuzlanskog kantona da pomogne i pruži podršku svim investitorima i poslovnim subjektima koji prije svega otvaraju nova radna mjesta.

Ovom prilikom direktor Šehović je delegaciju Vlade upoznao i sa projektom koji planiraju realizirati u saradnji sa USAID-om i nekim srednjim školama u Tuzlanskom kantonu, a koji se tiče pokretanja novog obrazovnog smjera "Obućar".

Na ovu inicijativu premijer je istakao da će u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona podržati otvaranje svih novih obrazovnih usmjerenja za koja privreda iskazuje svoj interes.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.