NavMenu

U funkciji dvije sale za kardiologiju u Poliklinici UKC RS

Izvor: Capital Utorak, 23.02.2016. 11:18
Komentari
Podeli
(Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
U Poliklinici Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci od danas funkcionišu sale za kateterizaciju za interventnu kardiologiju sa intravaskularnom ultrazvučnom dijagnostikom i za kateterizaciju za invazivnu kardiologiju/elektrofiziologiju.

Novim prostorom i opremom biće unaprijeđena usluga iz oblasti interventne kardiologije i elektrostimulacije srca, a prvi put UKC raspolaže i sa salom za elektrofiziologiju srca, saopšteno je danas iz UKC-a.

Upotrebom nove opreme biće kompletirana dijagnostičko-terapijska procedura i proširena mogućnosti pružanja usluga svim građanima Republike Srpske i regiona, posebno pacijentima sa poremećajima srčanog ritma.

- Sala za kateterizaciju srca (koronarografiju) i jedna za elektrofiziologiju omogućiće komfornije uslove rada i bolju zdravstvenu zaštitu našim pacijentima što i jeste naš krajnji cilj - ističu iz UKC-a.

Sala za kateterizaciju srca u Poliklinici UKC Republike Srpske u Banjaluci kompletirana je i opremljena po svjetskim standardima.

S obzirom na činjenicu da se u UKC Republike Srpske zbrinjavaju pacijenti najvećim dijelom iz cijele Srpske i regiona, puštanjem u rad nove sale za kateterizaciju srca dobili su mogućnost da urade više procedura na jednom mjestu.


U prošloj godini urađeno je oko 2.000 intervencija u Sali za interventnu kardiologiju. Od tog broja, zbrinuto je oko 500 urgentnih stanja.

- U narednom periodu i s obzirom na nove uslove koje su dobili naši pacijenti i ljekari broj urađenih intervencija biće znatno veći. Servisiranjem i dislociranjem 'stare' sale u Poliklinku UKC Republike Srpske znatno se proširuju mogućnosti - istaknuto je u saopštenju UKC-a.

Novi prostor i oprema realizovani su putem implementacija projekta treće faze modernizacije bolnica u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.