Izvor: eKapija | Petak, 19.02.2016.| 10:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Adekvatno skladištenje podataka može kompanijama donijeti uštede i preko 50% - Američki "Veritas" planira rast i širenje u regionu

U današnje vrijeme, kada se na svakih 10 sekundi u svijetu pošalje 225.000 gigabajta podataka, količina digitalnih sadržaja postaje sve veća i sve zahtjevnija za skladištenje. Prošle godine smo saznali da evropske kompanije troše nevjerovatnu količinu novca na čuvanje nepotrebnih podataka. Ukoliko ne suzbiju ovaj problem, do 2020. godine će koristiti kapacitete vrijedne 891 mlrd USD samo kako bi rješavale problem nepotrebnih podataka, stoji u izvještaju "Databerg Report 2015" kompanije "Veritas".

U istom ovom izvještaju piše da oko 150 kompanija iz 14 zemalja svijeta u svojim računarima čuva samo 14% podataka koji su relevantni za njeno poslovanje, 32% nepotrebnih ili zastarjelih podataka i 54% podataka koji nemaju nikakve veze sa poslom.

- U vremenu kada svi koristimo "Cloud" servise, mnoge organizacije i ne žele da imaju sopstvene data centre, a mnogi čak ne posjeduju ni aplikacije. U 21. vijeku, pored vašeg tima, podaci su najvažniji i najvrijedniji alat kojim raspolažete - kaže Bill Coleman, direktor kompanije "Veritas".

Ova američka kompanija se nedavno predstavila novinarima u Srbiji, obilježivši tako i svoj novi početak – odvajanje od kompanije "Symantec" i započinjanje samostalnog poslovanja. Za naš region, tačnije za Mađarsku i jugositočnu Evropu biće zadužen Nebojša Momčilović. On kaže da na tržištu regiona nema relevantnih istraživanja o učešću u raspodjeli tržišta među njima sličnim kompanijama, ali vjeruje da nisu lideri.

- Bar ne još - kaže Momčilović i dodaje da "Veritas" planira ekspanziju na pomenutim tržištima.

"Veritas" svojim klijentima nudi softver i usluge koje im pomažu da prikupe, zaštite, analiziraju i izvrše optimizaciju svojih podataka. Na taj način oni mogu da donesu pametnije odluke, smanje troškove i pravilnije upravljaju rizikom. Ova kompanija je od skoro na tržištu regiona ali poznata je širom svijeta – ona štiti 86% svjetskih "Fortune 500" kompanija. "Veritas" posluje na tržišnim segmentima koji zbirno vrijede 24 mlrd USD (procjena tržišnog potencijala do 2018. godine).

Ovi segmenti uključuju rješenja iz oblasti: "Backup & Recovery", "Integrated Appliances i Information Availability & Archiving" – rješenja u kojima "Veritas" drži prvo ili drugo mjesto na tržištu. Više od decenije unazad, "Veritas" je prepoznat kao lider od strane agencije "Gartner Magic Quadrant" kako za "Enterprise Backup Software" tako i za "Integrated Appliances & Enterprise Information Archiving".


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.