Izvor: eKapija | Srijeda, 17.02.2016.| 11:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ponuda RS na sajmu turizma i sajmu vina "Beo Wine" u Beogradu

(Foto: Shutterstock)
Republika Srpska će na Međunarodnom sajmu turizma i sajmu vina "Beo Wine", koji počinje sutra (18. februara) u Beogradu, predstaviti svoju turističku ponudu, sa akcentom na avanturističkom i zimskom turizmu.

Na sajmu turizma u halama Beogradskog sajma do 21. februara, turistička prezentacija Republike Srpske, sa bogatim programom, biće održana u hali 4. Beogradskog sajma, a pripremili su je Turistička organizacija Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Direktor Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović istakao je da prezentacija turizma Srpske na ovom sajmu ima veliki značaj, jer najveći broj posjetilaca i turista u Srpsku dolazi upravo iz Srbije.

Turistička organizacija Republike Srpske predstaviće, ne samo kompletnu turističku ponudu najatraktivnijih destinacija Srpske po gradovima i mjestima, nego i privredne subjekte koji se bave pružanjem usluga u turizmu - saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske.

Na lijepo uređenom štandu biće predstavljene turističke ponude opština i gradova u Republici Srpskoj - Banjaluka, Prijedor, Bijeljina, Višegrad, Kozarska Dubica, Laktaši, Vlasenica, Zvornik, Teslić, Bileća, Gacko, Milići i Banja Vrućica. Biće predstavljeni Vinarija "Vukoje", Etnoselo "Stanišići", kao i turistička agencija "Encijan", Udruženje građana "Ruralni razvoj" Drinić, hotel "Drina" Bijeljina, restoran "Lovac" Bijeljina, hotel "Grand Posavina" Brčko, "Terme Laktaši", a predviđeni su promocija i izložba starih rukotvorina od drveta iz Šipova.

S obzirom na to da je sajam svojevrsna najava promocije predstojeće ponude u proljetnim i ljetnim mjesecima, akcenat će biti stavljen na ponudu avanturističkog turizma Srpske – rafting, planinarenje, paraglajding, eko-etno ponudu, banjske centre, nacionalne parkove, turistička dešavanja i manifestacije koje će se održati u Srpskoj.

Biće predstavljena i aktuelna ponuda zimskih turističkih sadržaja planinskih centara u Republici Srpskoj sa akcentom na zimsku ponudu Olimpijskog centra Јahorina i hotelskih usluga na Јahorini.

(Foto: JirkaBursik/shutterstock.com)
Planirano je da se turistička ponuda i usluge u Republici Srpskoj predstave na 118 kvadratnih metara izložbenog prostora, koji su i ove godine zakupili i uredili Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Republike Srpske.

Biće priređen bogat kulturno-umjetnički program i gastro prezentacije, a Turistička organizacija Republike Srpske organizovaće i nagradnu igru u kojoj mogu da učestvuju svi posjetioci sajma.

Predstavništvo Republike Srpske pripremilo je i ove godine štand za prezentacije vinara i vinogradara iz Republike Srpske na sajmu vina "Beo Wine 2016", koji se i ove godine odvija u okviru Sajma turizma od 18. do 21. februara.

Na štandu vinara iz Republike Srpske u hali 2. Beogradskog sajma degustiraće se najkvalitetnija i najbolja vina sa prostora Republike Srpske - vina iz Hercegovine i vina sa prostora zapadne Krajine.

Osam izlagača iz Republike Srpske predstaviće se na zajedničkom štandu, i to Podrumi "Vukoje 1982", Podrumi manastira Tvrdoš, Vinski podrum "Anđelić", Podrum "Petijević", Podrum "Berak", Vinski podrum "Popovac", Podrum vina "Sekulović" i Seosko domaćinstvo porodice Banjac.

Vina iz Republike Srpske na prošlogodišnjem sajmu okićeni su brojim nagradama za kvalitet.

Cijeli program na štandu TORS-a i Predstaništva RS možete pogledati u PDF-u.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.