Izvor: biznis.ba | Utorak, 16.02.2016.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Njemačko pivo iz Sarajeva za region - "Sarajevska pivara" počela proizvodnju "OeTTINGER"-a

Na konferenciji za medije održanoj povodom početka proizvodnje "OeTTINGER" piva, jednog od najpoznatijih njemačkih pivarskih brendova, član Nadzornog odbora "Sarajevske pivare" Mujo Selimović istakao je da je ovo još jedna od značajnih aktivnosti koju je "Sarajevska pivara" poduzela u toku prošle godine.

- Sredinom prošle godine vratili smo se na stari okus "sarajevskog", te promijenili dizajn i ime brenda. Reakcije konzumenata su izvrsne i zabilježili smo porast proizvodnje od 30%. Imali smo ogromna finansijska ulaganja u razvoj proizvodnih kapaciteta i edukaciju uposlenih koji su omogućili provođenje najmodernijih procesa i standarda, te ispunjavanje veoma zahtjevnih kriterija za dobijanje licence. Smatram da je ovo veliki uspjeh uposlenih u "Sarajevskoj pivari" i još jedan dokaz da proizvodimo pivo prema najvišim evropskim standardima kvaliteta - rekao je Selimović.

Direktor kompanije "OeTTINGER Brauerei" Karl Liebl istakao je da ova kompanija svoje partnere bira veoma pažljivo.

- Sarađujemo s pivarama koje dijele iste vrijednosti - pivarama koje nisu samo zainteresirane za proizvodnju bilo kakvog piva, nego i posvećuju veliku pažnju kvalitetu njihovih proizvoda. Zaista smo oduševljeni što smo ovakvog partnera pronašli u "Sarajevskoj pivari". Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom "OeTTINGER Pilsa" kojeg je proizvela "Sarajevska pivara" i radujem se ovom dugotrajnom i čvrstom bosansko-njemačkom partnerstvu na Balkanu - rekao je Karl Liebl.

Ambasador Savezne Republike Njemačke u BiH Christian Hellbach rekao je da je dobra vijest za BiH da se u Sarajevu proizvodi pivo koje će se prodavati u regionu.

- Ovo je dokaz da u Bosni i Hercegovini ima dobrih kompanija i smatram da će ova sardnja biti uspješna i da će se dalje razvijati - rekeo je Hellbach. Dodao je da je "OeTTINGER" jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, a ovo pivo se prodaje u više od 100 zemalja.

"OeTTINGER Pils" proizveden u "Sarajevskoj pivari", trenutno se može naći na tržištu BiH u nepovratnim bocama od 0,33 l, te povratnim od 0,33 i 0,5 l. "Sarajevska pivara" je licencirani proizvođač i za Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.