NavMenu

Za jedan dan otkriveno 96 neprijavljenih radnika - U akciji Porezne uprave FBiH zapečaćeno 57 objekata

Izvor: Klix Ponedjeljak, 15.02.2016. 11:42
Komentari
Podeli
(Foto: pufbih.ba)
Porezna uprava Federacije BiH je u subotu, 13. februara 2016. godine, na prostoru Federacije BiH izvršila ukupno 228 inspekcijskih nadzora.

Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju obrtničku i proizvodnu djelatnost i djelatnost igara na sreću, te ugostiteljske, trgovačke i druge uslužne djelatnosti.

Zbog utvrđenih nepravilnosti inspektori su privremeno zapečatili 57 objekata u kojima je zatečeno 96 neprijavljenih radnika.

U toku inspekcijskog nadzora utvrđeno je da 28 objekata obavlja djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa u ovim aktivnostima izdat je 141 prekršajni nalog sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 352.900 KM.

Porezna uprava FBiH poziva porezne obveznike da izvršavaju svoje obaveze, a građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.