Izvor: eKapija | Utorak, 09.02.2016.| 08:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Trendovi, brendovi i izazovi - Regionalni forum komunikacionih lidera "Izazov" 2. i 3. marta u Beogradu

(Foto: stockernumber2/shutterstock.com)
Content marketing, personalizacija sadržaja, onlajn komunikacija, mobilni i video marketing – trendovi su koji su obilježili proteklu godinu u Srbiji i regionu, rezultat je posljednjeg istraživanja koje je, u saradnji sa agencijom MASMI, sproveo portal Marketing mreža.

Iako je tek početak godine, na prvi pogled, bar u našem regionu, čini se da u 2016. neće doći do većih promjena, već će se, prije svega, raditi na jačanju trendova koji su već začeti ili prisutni na tržištu.

O ključnim trendovima u struci za 2016. godinu biće više riječi na drugom regionalnom forumu komunikacionih lidera – "Izazov 2016", koji će biti održan 2. i 3. marta u hotelu "Radisson Blu Old Mill" u Beogradu.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica. Tokom trajanja foruma, svoje studije slučaja agencijama predstaviće i kompanije: IKEA Srbija, LOREAL Adria-Balkan, Vojvođanska banka, "Vip Mobile", "Delta Holding", Eurobank, UNIQA osiguranje, Societe Generale banka, "Infostud", "Ušće Shopping Centar", "Microsoft" Srbija i mnoge druge.

Stavove o kretanju, novim trendovima i izazovima struke istakli su stručnjaci za komunikacije kompanija koje posluju u Srbiji.

Prema riječima Tatjane Vidaković iz sektora odnosa s javnošću kompanije "Infostud", tektonske promjene koje je donijela digitalna revolucija, ali i one u sferi globalne ekonomije nametnule su nužnost da se struka mijenja i integriše nove alate i tehnologije, uz stalnu edukaciju i ciljnih javnosti i komunikacijskih stručnjaka o koristima koje oni donose. Kako kaže, ovo će biti godina kreiranja visoko personalizovanog sadržaja, testiranja novih opcija na društvenim mrežama, jačeg korišćenja Big data, ali i godina u kojoj će još veći akcenat biti na prenosivim uređajima.

Prijavljivanje za učešće na forum komunikacionih lidera – "Izazov 2016" traje do 12. februara, a broj mijesta je ograničen. Više informacija pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.