NavMenu

Na proljeće otvaranje apartmanskog naselja "Oaza" kod Sarajeva - "Hoteli Ilidža" uložili 5 mil KM u nove sadržaje

Izvor: Klix Subota, 06.02.2016. 12:33
Komentari
Podeli

(Foto: vvoe/shutterstock.com)
Zapadno od jezgra Sarajeva, u sklopu naselja Lužani, nalazi se skriveno mjesto koje se s razlogom već dugi niz godina zove "Oaza"

Riječ je o kultnom apartmanskom naselju u sklopu kojeg se nalazi auto kamp "Oaza" i istoimeni restoran. Površina naselja je respektabilnih 47.000 kvadratnih metara i nalazi se u vlasništvu Hotelsko-banjskog rekreativnog društva "Hoteli Ilidža".

"Oaza" je trenutno gradilište, a svoje novo ruho pokazat će početkom maja za kada se predviđa okončanje radova. Radovi su rezultat ulaganja u prethodnom periodu, koje je iznosilo blizu 5 mil KM.

Novac je usmjeren u renoviranje apartmanskog naselja, izgradnju restorana "Oaza", kao i teniskih i fudbalskih terena. Spomenuti restoran je otvoren tokom prošle godine.

- Apartmansko naselje je još uvijek u fazi izgradnje i odlikuje se sa 12 obnovljenih stambenih vila koje će posjetiteljima pružati luksuzan smještaj u 60 apartmana. Prostor u kojem se nalazi je veoma mirna zona grada koja omogućava odmor i relaksaciju na samo osam kilometara udaljenosti od centra Sarajeva, oko tri kilometra udaljenosti od kulturno-historijske zaštićene zone izvorišta rijeke Bosne, Vrela Bosne te dva kilometra od "Međunarodnog aerodroma Sarajevo" - rečeno je za Klix.ba iz HBRD "Hoteli Ilidža".

Kompleks "Oaza" posjetiteljima pruža i auto kamp sa 350 kamp mjesta uz kompletno uređenu infrastrukturu.

Činjenicu da kompleks koji čine apartmansko naselje, restoran, auto kamp i kao dodatno osvježenje teniski i fudbalski tereni, opravdava ulaganja pokazuju i statistički podaci prema kojima je u protekloj sezoni zabilježen porast posjećenosti od 72%, a van sezone 16%. Iz "Hotela Ilidža" kažu kako im ovi brojevi daju dodatni motiv za nova ulaganja.

- Poslovna politika i vizija našeg društva jeste da se razvijamo i nudimo što kvalitetniju uslugu, što se do sada pokazalo kao dobar recept za uspjeh. Uspješno poslovanje svakako prethodi i većim ulaganjima, a stoga raste naša odgovornost prema daljem razvoju naših kapaciteta i usluga - zaključeno je iz HBRD "Hoteli Ilidža".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.