NavMenu

Devet firmi iz BiH u posjeti sajmu "FruitLogistica 2016" u Berlinu

Izvor: eKapija Petak, 05.02.2016. 10:48
Komentari
Podeli
(Foto: kaband/shutterstock.com)
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u suradnji sa "Switzerland Global Enterprise" (SIPPO) i projektom "Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma" kojeg implementira UNDP, organizirala je poslovnu posjetu kompanija iz Bosne i Hercegovine sajmu "FruitLogistica 2016", koji se održava od 3. do 5. februara 2016. godine u Berlinu.

U privrednoj delegaciji Bosne i Hercegovine koja boravi u posjeti sajmu "FruitLogistica", pored predstavnika organizatora, su predstavnici kompanija: "Jaffa-Komerc" iz Mostara, PZ "Uvac-Rudo" iz Rudog, ESOF iz Donjeg Vakufa, "Starnet" iz Bugojna, "Eko-Bel" iz Laktaša, "Mushrooms trade" iz Laktaša, ZZ "Brka" iz Brčkog, Opšta zadruga "Bios" iz Visokog i ZZ "Gračanka" iz Gračanice.

Sajam "FruitLogistica" je vodeći međunarodni događaj kada je riječ o tržištu svježeg voća i povrća. Ovaj sajam omogućava upoznavanje sa najnovijim dostignućima svjetskih proizvođača i distributera voća i povrća iz oblasti pripreme i plasmana proizvoda na tržište, uključujući pakovanje, sortiranje, transport, logistiku, skladištenje, reciklažu, kontrolu kvaliteta, marketing itd.


U ponudi sajma, između ostalog, mogu se naći proizvodi iz oblasti svježeg voća i povrća, orašastog i suhog voća, začinskog bilja i začina, ukrasnog bilja kao i eko proizvoda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.