Izvor: eKapija | Petak, 05.02.2016.| 12:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Opštini Mrkonjić Grad sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju

(Foto: isak55/shutterstock.com)
Opštini Mrkonjić Grad biće dodijeljen međunarodni sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju (BFC SEE) kao povoljne investicione destinacije. Opština Mrkonjić Grad ispunila je uslove za sertifikaciju opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem prema zahtjevima BFC SEE standarda, i ostvarila ukupnu ocjenu u iznosu od 84,0%, saopšteno je na sajtu Opštine.

Tim povodom, načelnica Opštine Divna Aničić je rekla je da su aktivnosti Opštinske uprave duži vremenski period bile usmjerene u pravcu stvaranja povoljnog privrednog ambijenta za razvoj privrede, izgradnju novih privrednih kapaciteta i otvaranja novih radnih mjesta.

- Naš rad i trud rezultirao je dobijanjem BFC sertifikata, što je potvrđeno i verifikacionim izvještajem o ispunjenosti svih kriterijuma za dobijanje BFC sertifikata, kao potvrde da je opština Mrkonjić Grad ispunila uslove za sertifikaciju opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem - rekla je Aničić. Ona je dodala da do sada u Republici Srpskoj ovaj sertifikat imaju samo gradovi Prijedor, Banjaluka i Bijeljina, i opština Teslić.

Program sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava, koji se provodi u Republici Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, i Bosni i Hercegovini.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.