NavMenu

Zakoni o zaštiti okoliša nužni, rokovi prekratki - Privreda BiH nije u stanju da primijeni sve ekološke standarde

Izvor: Privredna štampa Petak, 05.02.2016. 10:26
Komentari
Podeli
(Foto: Romolo Tavani/shutterstock.com)
Predsjednik Udruženja metalske i elektroindustrije Privredne komore FBiH Kasim Kotorić izjavio je u srijedu u Sarajevu da je na sjednici Odbora udruženja, osim plana rada za tekuću godinu, razmatrana i izrada Strategije razvoja metalske i elektroindustrije u BiH, te problemi s kojima se firme iz te oblasti susreću.

Dodao je da je, osim uobičajenih tema, razgovarano i o zaštiti okoliša jer, iako bi on volio da svi ti standardi budu već danas primijenjeni, privreda BiH nema dovoljno snage da primijeni sve evropske standarde u kratkom periodu.

Kotorić je naveo da su nam zakoni o zaštiti okoliša potrebni, ali da su rokovi primjene njihovih odredbi često prekratki i nemoguće ih je provesti.

Istakao je da je česta zamjerka privrednika nepostojanje ekonomske diplomatije u BiH, zbog čega će u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i ambasadama raditi na promociji kompanija u Bosni i Hercegovini i van nje.


Kotorić je rekao da je neophodno hitno rješavanje statusa namjenske industrije i njihovog učešća na tenderima da bi iskoristili svoj potencijal, kao i da s nestrpljenjem očekuju rješavanje situacije u vezi s novim Zakonom o radu i Općim kolektivnim ugovorom na zadovoljstvo i poslodavaca i radnika.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.