NavMenu

KHOV provjerava manipulacije sa akcijama "Željeznica RS"

Izvor: Capital Četvrtak, 04.02.2016. 10:27
Komentari
Podeli
(Foto: Ti_ser/shutterstock.com)
Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske obustavila je prenos akcija "Željeznica Republike Srpske" sa starog na novog vlasnika koje su u ponedjeljak kupljene na Banjalučkoj berzi zbog sumnje da su stečene na nezakonit način, prenosi poslovni portal "Capital".

Cijena akcija "Željeznica RS" na Banjalučkoj berzi u ponedjeljak je eksplodirala za nevjerovatnih 1.382.400% odnosno sa 0,04 KM na čak 553 KM.

Komisija se u rješenju kojim je naložila Centralnom registru hartija od vrijednosti da odmah blokira sticanje i otuđenje akcija ŽRS na računu jednog klijenta pozvala na član 266. tačka b Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, kojim je precizirano da KHOV može obustaviti sve radnje prenosa vlasništva sa računa vlasnika na račun sticaoca ako raspolaže podacima koji ukazuju na sumnju da su hartije od vrijednosti stečene na nezakonit način.

"Željeznice RS" su zbog pokrića akumuliranog gubitka smanjile osnovni kapital sa 245.305.786 KM na samo 50.000 KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.