NavMenu

Borba protiv terorizma - "Google" će od sada pokazivati pogrešne rezultate pretraživanja

Izvor: Klix Srijeda, 03.02.2016. 09:29
Komentari
Podeli
Kompanija "Google" objavila je kako će od sada pokazivati pogrešne rezultate za sve one koji budu pretraživali stvari koje imaju veze sa izvođenjem terorističkog napada. Umjesto toga, "Google" će izbaciti antiradikalizacijske linkove svaki put kada neko ukuca riječi povezane s ekstremizmom.

Najavio je ovo jedan od šefova "Google"-a kada je predavao dokaze britanskom parlamentu.

- Radimo na protupričama širom svijeta. Ove godine radimo na dva pilot programa. Jedan radi na otkrivanju ovakvih pregleda, a drugi kako bi se osiguralo da osobe koje tragaju za potencijalno štetnim sadržajima u našem pretraživaču dobiju ove protupriče - rekao je Entoni Haus (Anthony House) iz "Google"-a.

Tako će na primjer na riječi "priključiti se IDIL-u" "Google" ponuditi linkove mirovnih organizacija i tekstova koje govore o lijepim stvarima i suživotu. U 2014. godini sa "YouTube"-a je povučeno 14 miliona videa od kojih su neki povezani s terorizmom.


"Google" je ranije objavio kako ne postoji način da se kontroliraju svi sadržaji na "YouTube"-u velikom brzinom jer se u minuti postavi 300 video sadržaja.

Barak Obama zatražio je prošlog mjeseca od firmi iz Silikonske doline da pomognu SAD-u u borbi protiv terorizma. Održan je sastanak s direktorima kompanija "Apple", "Google", "Facebook", "Yahoo" i drugih tehnoloških firmi.

- Sastanak je potvrdio da smo ujedinjeni u cilju da teroristički materijali ne budu na internetu - objavio je "Facebook".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.