NavMenu

Grad Bijeljina dužan 70% podsticaja poljoprivrednicima

Izvor: Capital Ponedjeljak, 01.02.2016. 13:30
Komentari
Podeli
(Foto: pixinoo/shutterstock.com)
Grad Bijeljina je od budžetom planiranih 1,1 mil KM podsticaja poljoprivrednicima u 2015. godini isplatio manje od 30% sredstava, potvrdio je za poslovni portal "Capital" direktor Agrarnog fonda grada Bijeljina Ivan Stević.

On kaže da su od Gradske uprave dobili čvrsta obećanja da će u naredna dva mjeseca biti obezbijeđena sredstva u gradskom budžetu i da će biti isplaćeni svi preostali podsticaji.

- Isplatili smo podsticaj za duvan roda iz 2014. godine, jer se taj podsticaj isplaćuje retroaktivno. Za tu namjenu isplaćeno je 40.000 KM. Za razvoj infrastrukture u poljoprivredi isplatili smo 140.000 KM, jer je u pitanju bila javna nabavka, te smo po ugovoru morali da ispunimo našu obavezu prema poljoprivrednim proizvođačima - kaže Stević.

On dodaje da je u prošloj godini oko 50.000 KM izdvojeno za podršku edukacije poljoprivrednika i učešće na sajmovima. Oko 800 poljoprivrednika posjetilo je Međunarodni novosadski sajam poljoprivrede. Agrarni fond je pomogao i oko realizacije dva projekta Evropske unije. Za prvi projekat, vrijedan oko 160.000 KM, koji se odnosio na međuopštinsku saradnju razvoja plasteničke proizvodnje u Bijeljini, Ugljeviku i Loparama, Agrarni fond je izdvojio 20.000 KM.


- Drugi projekat odnosio se na rasad paprike, takođe je riječ o projektu EU. Vrijednost projekta je 250.000 KM, a Agrarni fond je učestvovao u njegovoj realizaciji sa 37.000 KM. Imali smo i nekih šteta u poljoprivredi, procijenjenih na oko 15.000 KM. To znači, da smo do kraja januara ukupno isplatili oko 300.000 KM - kaže Stević.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.