NavMenu

"Mlijekoprodukt" planira investicije vrijedne 6 mil KM u 2016.

Izvor: Nezavisne novine Petak, 29.01.2016. 12:06
Komentari
Podeli
Kompanija "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice je i za tekuću godinu najavila značajne investicije u razvojne projekte u ukupnom iznosu od više od 6 mil KM.

Pored planiranih investicija u unapređenje i modernizaciju proizvodne opreme, te proširenje i modernizaciju logističkih kapaciteta, značajan dio investicija planiran je u nabavku savremenih laktofriza i modernizaciju poljoprivredne mehanizacije na farmama, čime će se osigurati efikasnija i kvalitetnija proizvodnja stočne hrane s ciljem povećanja kvaliteta i efikasnosti u proizvodnji sirovog mlijeka, navode u "Mlijekoproduktu".

Kompanija "Mlijekoprodukt" koja posluje u okviru "Imlek" sistema, zahvaljujući prije svega novim vlasnicima - fondu "Mid Europa Partners" i kompaniji "Moji brendovi", u 2015. je godini investirala 7 mil KM u razvojne projekte.

Kako je navedeno, cilj je podizanje kvaliteta sirovog mlijeka i uvođenje najnovijih tehnologija u proizvodni proces kako bi svojim potrošačima obezbijedila najkvalitetnije, prirodne i zdrave mliječne proizvode.

- Ove investicije su omogućile da brendovi "vitalia", "moja kravica", "balans+" i "natura milk" postanu sinonimi za vrhunski kvalitet na cjelokupnom tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda - kaže se u saopštenju.

Pored konstantnog i značajnog ulaganja u kvalitet gotovih proizvoda, dobar dio investicija usmjeren je i u tehnologije koje omogućuju očuvanje životne sredine i održivi razvoj. Od važnijih investicija u ovoj oblasti je instalacija kotla na biomasu, pomoću kojeg će se preći sa upotrebe lož-ulja kao glavnog energenta na čvrsto gorivo.


- Ovim se, pored uštede energije, akcenat stavlja i na stvaranje čistije, zelenije i kvalitetnije budućnosti. Sa aspekta upotrebe energije, "Mlijekoprodukt" je ovim ulaganjem omogućio korištenje domaćih izvora energije, kao što je drvna masa, koji će se obezbjeđivati iz prirodno obnovljivih resursa - kažu u "Mlijekoproduktu".

Briga za socijalno ugrožene kategorije stanovništva bila je još jedna od značajnih aktivnosti u 2015. godini. Pružena je podrška brojnim humanitarnim organizacijama i udruženjima, a najvažnija podrška je pružena Dječijem domu "Rada Vranješević".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.