Izvor: Beta | Petak, 29.01.2016.| 08:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vlada Srbije pomaže izgradnju saobraćajnica i obdaništa u Srebrenici

(Foto: Alison Hancock/shutterstock.com)
Delegacija iz Srebrenice predstavila je u četvrtak, 28. januara 2016. godine, u Vladi Srbije, ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović četiri projekta koji će u toj opštini biti realizovani iz donacije Vlade Srbije vrijedne 3 mil EUR.

Kako je saopšteno nakon sastanka ministarke Mihajlović s načelnikom Opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, u pitanju su projekti izgradnje dječijeg obdaništa u Srebrenici, izgradnja porušenog mosta na jezeru Perućac s pristupnim saobraćajnicama, rekonstrukcija šest kilometara duge glavne saobraćajnice u Srebrenici, kao i izgradnja proizvodne hale u industrijskoj zoni.

Ovo je prvi radni sastanak koji je organizovan nakon održavanja investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici 11. novembra 2015. godine, na kojoj je premijer Aleksandar Vučić saopštio da će Vlada Srbije izdvojiti 5 mil EUR kao pomoć ovoj opštini.

Od te sume, 2 mil EUR je već uplaćeno kao direktna budžetska pomoć, dok je 3 mil EUR predviđeno za zajedničke infrastrukturne projekte.

- Vlada Srbije će održati obećanje i finansirati infrastrukturne projekte koji će omogućiti bolji život građana Srebrenice i jačanje dobrosusjedskih odnosa dvije države - rekla je Mihajlović.

Duraković je istakao da su projekti odabrani tako da pokrivaju različite oblasti od značaja za razvoj Srebrenice i sprovodiće se u interesu svih građana.

Na sastanku s petočlanom delegacijom iz Srebrenice, u kojoj je i predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Miloš Milovanović, zaključeno da će operativni timovi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Opštine Srebrenica zajednički raditi na kompletiranju projektne dokumentacije i preciziranju administrativnih mehanizama po kojima će se realizovati projekti.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.