NavMenu

Enver Merdić novi direktor TE "Kakanj"

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.01.2016. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: elektroprivreda.ba)
Uprava "Elektroprivrede BiH" je na sjednici održanoj u utorak u Sarajevu za novog direktora Termoelektrane "Kakanj" imenovala Envera Merdića, saznaje Kaportal.ba. Merdić je mašinski inžinjer i zastupnik SBB-a Fahrudina Radončića u Parlamentu FBiH.

Merdić je rođen 1964. u Brnjicu, srednju školu završio u Kaknju, a mašinski fakultet 1990. u Zenici. Po završetku studija zapošljava se u srednjoškolskom centru u Kaknju, kao profesor mašnske grupe predmeta, sve do 1996. Od 1996. pa sve do angažmana u Parlamentu FBiH radi u RMU "Kakanj".

Radio je na pogonu "Haljinići" kao pomoćnik upravnika za mašinske poslove do 2002. godine, a od tada do jula 2008. je bio upravnik pogona "Održavanje" RMU Kakanj.

Od jula 2008. do oktobra 2009. godine, obavljao je funkciju projekt menadžera na izgradnji pretovarnog sistema na PK "Vrtlište" u sektoru za razvoj i projektovanje, koji se nalazi u sklopu RMU "Kakanj", a poslije toga, sve do političkog angažmana kao zastupnik u Parlamentu FBiH bio je pomoćnik upravnika na pogonu "Separacija".


Merdić je za vijećnika u OV Kakanj ispred SBB Fahrudin Radončić izabran 2012. godine, a na proteklim izborima ušao je u Parlament FBiH kao jedini predstavnik iz Kaknja. Ujedno je i predsjednik Odbora za energetiku, industriju i rudarstvo pri Parlamentu FBiH.

Merdić će na ovoj funkciji naslijediti Hasana Čauševića (SDP), a imenovan je na mandatni period od četiri godine, piše "Kaportal".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.