NavMenu

U martu počinje da radi najduža putnička linija na svijetu - Let od Dubaija do Paname trajaće 17,5 sati

Izvor: Aviatica Četvrtak, 28.01.2016. 08:18
Komentari
Podeli
(Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)
Avio kompanija "Emirates" odložila je početak letova na najdužoj liniji na svijetu između Dubaija i Paname. Ova linija je trebalo da bude uspostavljena od 1. februara, ali je početak pomjeren za kraj marta.

Razlog za odlaganje nalazi se u nedostatku lokalnog partnera, odnosno avio kompanije koja pokriva region Centralne i Južne Amerike. "Emirates" je već u pregovorima sa potencijalnim partnerom.

Nova najduža putnička aviolinija na svijetu biće uspostavljena krajem marta. Let između Dubaija i Paname trajaće 17 sati i 35 minuta u smjeru istok – zapad. Povratni let od Paname do Dubaija će trajati gotovo dva sata kraće zbog povoljnih vazdušnih struja u tom smjeru.

"Emirates" će svakodnevno letiti na ovoj liniji, avionom "Boeing 777-200LR" sa tri putne klase. Kapacitet aviona je osam mjesta u prvoj, 42 u biznis klasi i 216 u ekonomskoj klasi kao i 15 tona tereta.

Let "EK251" je planiran u 08:05 svakog jutra, sa dolaskom u Panamu u 16:40. Povratni let "EK252" je planiran u 22:10 sa dolaskom u Dubai narednog dana u 22:55h po lokalnom vremenu.

Kada bude uspostavljen to će biti najduži komercijalni let bez međuslijetanja. Do kraja marta ovu titulu će držati australijski "Qantas" sa svojim letom QF8 između Dalasa i Sidneja kome nedostaje pet minuta do 17 punih časova. "Qantasov" "airbus A380" za to vreme prevali put od 13.804km. Ovaj let je zvanično najduži od 29. septembra 2014. kada je uspostavljen.

U istoriji titulu najdužeg komercijalnog leta bez međusletanja drži "Singapore Airlines", koji je između 2004. i 2013. od aerodroma "Newark" u Njujorku do Singapura leteo bezmalo 19 časova.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.