Izvor: B92 | Utorak, 26.01.2016.| 08:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bondov "Aston Martin" na aukciji 18. februara

Ilustracija (Foto: ambrozinio/shutterstock.com)
Iako je "Aston Martin DB10" kreiran isključivo za najnoviji film o čuvenom britanskom tajnom agentu, jedan primjerak ovog modela ipak će završiti u garaži nekog od bogatih zaljubljenika u sportske automobile.

Jedan od deset primjeraka "Aston Martina DB10", koji su izrađeni za potrebe snimanja filma "Spectre", biće ponuđen 18. februara na prodajnoj aukciji u Londonu. Vozilo za koje će se nadmetati potencijalni kupci sa najmanje milion funti u džepu (procjenjuje se da će konačna cijena premašiti tu sumu), jedno je od dva koja su korišćena u promotivne svrhe prilikom premijere filma i nije modifikovano zbog snimanja.

Baziran na "Aston Martinu V8 Vantage", DB10 ima karoseriju od ugljeničnih vlakana i jedinstveni, ručno napravljeni enterijer. Za pogon je upotrijebljen 4.7 litarski V8 povezan sa šetobrzinskim manuelnim mjenjačem, koji omogućava da Bondov automobil dostigne 305 km/h.

Posebna draž ove aukcije je to što je u pitanju jedini DB10 koji će biti ponuđen na prodaju, a kolekcionare će obradovati i podatak da automobil nosi potpis aktuelnog agenta 007 - glumca Danijela Krejga.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.