NavMenu

Fondacija "Mozaik": Odabrani finalisti takmičenja za društveno odgovorno preduzeće godine

Izvor: Fena Četvrtak, 25.10.2007. 14:54
Komentari
Podeli

Fondacija "Mozaik" organizirala je takmičenje za društveno odgovorno preduzeće godine u BiH, a u srijedu (24.10.2007.) je odabrano devet finalista, saopćeno je danas iz te fondacije.

Stručnu komisiju činili su istaknuti stručnjaci iz poslovanja, medija, odnosa s javnošću, nevladinog i vladinog sektora, uz posmatrače iz Delegacije Evropske komisije u BiH.

Finalisti u kategoriji "Korporativna filantropija - dobrotvorni marketing" su Banjalučka tržnica, DHL, BH Telecom, PC Kids, Bosnalijek, a u kategoriji "Odgovorne poslovne prakse" Bosnalijek, Procredit bank, Energoinvest i Širbegović.

Neke od akcija kojima su aplicirali finalisti uključuju pomaganje kulturnim akcijama, akciji prikupljanja novca za dva mobilna mamografa, etičkom kodeksu u firmama, volontiranju uposlenika, izgradnji parkova, stipendiranju učenika i studenata, postavljanje kompjutera u školama i edukaciji djece.

Slijedeći koraci u okviru takmičenja, kako ističu iz Fondacije "Mozaik" bit će verifikacione posjete finalistima medijskih pokrovitelja i članova komisije, te decembarska svečanost na kojoj će biti proglašeni pobjednici po kategorijama i glavni pobjednik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.