NavMenu

Stalni rast industrijske proizvodnje u RS

Izvor: Capital Petak, 22.01.2016. 08:38
Komentari
Podeli
(Foto: 06photo/shutterstock.com)
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da Srpska bilježi stalni rast industrijske proizvodnje, posebno u sektoru prerađivačke industrije, kao i da su u toku brojne investicije u sektoru rudarstva i energetike.

Tokom sastanka sa britanskim ambasadorom u BiH Edvardom Fergusonom, Đokić je naveo da se trenutno u Srpskoj gradi 14 energetskih objekata u kojima će se proizvoditi električna energija iz obnovljivih izvora.

- Posebno želim da izdvojim termoelektranu (TE) u Stanarima u koju je investiran i britanski kapital. Ova TE je u testnoj fazi i već je sinhronizovana sa naponskom mrežom - rekao je Đokić.

Na sastanku je istaknut značaj Reformske agende čime će biti stvorena solidna osnova za nove investicije, koje će omogućiti rast i zapošljavanje, saopšteno je iz Ministarstva.


Đokić je naglasio da je za kvalitetne investicije, osim ekonomskih reformi, potrebno stvarati što bolju političku klimu do koje je moguće doći otvorenim dijalogom o svim pitanjima, uz poštovanje ustavne nadležnosti entiteta i BiH.

Sagovornici su zaključili da postoje mnoga pitanja od zajedničkog interesa i da ih treba staviti u fokus i prioritetno rješavati.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.