NavMenu

Austrijska kompanija 3e – Group počela "let’s doit" poslovni koncept u BiH

Izvor: Fena Četvrtak, 25.10.2007. 13:53
Komentari
Podeli

Kompanija 3e-Group iz Austrije, koja posluje u nekoliko evropskih država i ostvaruje godišnji promet veći od 500 miliona EUR, u BiH ima 12 članica, a od danas dvije od njih radit će po specijalnom poslovnom konceptu "let’s doit", koji podrazumijeva plasiranje samo najboljeg alata i proizvoda od željeza napravljenih po austrijskim standardima.

To su trgovine Brodomerkur iz Tomislav-Grada i Trgoprodukt iz Konjica, a od 15. novembra, kako je istaknuo danas na konferenciji za novinare u Sarajevu generalni direktor kompanije 3e Handels-und Dienstleistungs Guenther Pacher, po tom konceptu počet će da radi i preduzeće Bolero iz Doboja.

Jedinstveni osnovni asortiman "let’s doit", specijalno napravljen za tržište u BiH, kako je rečeno, sadržavat će razne alate, željezariju, kućanske aparate, ponudu za vrtove, drvene proizvode za sve dijelove kuće i slično.

U tom asortimanu, kako je kazao Pacher, nema proizvoda porijeklom iz BiH i uglavnom su zastupljeni proizvodi iz Kine, te poznatih međunarodnih proizvođača.

Pacher je, ovom prilikom, istaknuo da očekuje da će u 2008. godini u BiH po "let’s doit" konceptu početi da rade još četiri bh. kompanije, dok bi ih do 2010. godine trebalo biti ukupno 15.

Već duži niz godina 3e-Group uspješno djeluje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj i tu su uvezana 303 preduzeća koja predstavljaju sinonim za veliku i učinkovitu zajednicu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.