NavMenu

ZDK: Poticajni iznosi za privredna društva

Izvor: Fena Četvrtak, 25.10.2007. 13:39
Komentari
Podeli

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) na 32. sjednici donijela je više odluka o isplati novca na ime poticaja razvoja privrednih društava.

Kako je izjavio Fahrudin Omerhodžić, kantonalni ministar privrede, za tri preduzeća čije ukupne investicije iznose oko 2,2 miliona KM donesena je odluka o isplati oko 54.000 KM. Preduzeću "Elektrokontakt" d.o.o. Vareš na ime regresiranja kamata na investicijski kredit odobreno je 25.000 KM. Iz istih razloga preduzećima "Enterijeri AG" d.o.o. Zenici i Mlin i pekara "Dukat" d.o.o. Jelah, Tešanj odobrena je isplata 3.500, odnosno 25.478 KM.

Vlada ZDK-a na ime refundacije administrativnih troškova za izgrađeni novi proizvodni objekt i uvođenje ISO certifikata odobrila je finansijski poticaj za tri preduzeća s područja općine Žepče. Preduzeću "Sliško" za izgradnju objekta površine 1.513 metara kvadratnih odobreno je 40.000, preduzeću "Sarajlić – Prom" za objekat površine 485 m2 16.000, a preduzeću "Velbos" koje upošljava stotinu radnika, na ime subvencija uvođenja i certifikacije sistema EN ISO 9001:2000 odobrena je isplata 15.000 KM.

"U ovoj godini na ime privrednog poticaja kroz subvencioniranje uvođenja međunarodnog certifikata, regresiranje kamata na ivesticijske kredite i subvencioniranje administrativnih troškova planiran je utrošak 2,9 miliona KM. Do sada smo implementirali iznos od 1,8 miliona KM i to za 51 privredno društvo" izjavio je Fahrudin Omerhodžić, ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.