Izvor: Capital | Srijeda, 20.01.2016.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Banja Vrućica" nastavlja da širi kapacitete - U planu izgradnja sportskih terena i renoviranje restorana "Kiseljak"

Zdravstveno–turistički centar "Banja Vrućica" kod Teslića, gdje je u prošloj godini zabilježeno više od 200.000 noćenja, nastavlja investiranje u proširenje infrastrukturnih kapaciteta da bi kvalitet usluga bio podignut na viši nivo.

Generalni direktor ovog centra Aleksandar Radošević rekao je da je u završnoj fazi izrada projekta renoviranja restorana "Kiseljak", izgrađenog početkom 1980. godine. Da bi bile obezbijeđene funkcionalne i estetske norme u skladu sa postavljenim nivoom kvaliteta poslovanja, projekat predviđa i proširenje kapaciteta sa dosadašnjih 250 mjesta.

Radošević najavljuje i izgradnju dva nova teniska terena kao i teren za odbojku na pijesku.

On je naveo da je u prošloj godini realizovano i nekoliko značajnih investicija, među kojima su renoviranje hotela "Hercegovina" i izgradnja podzemnog hodnika koji povezuje hotele "Kardial" i "Posavina" sa zdravstvenim dijelom.

- Ova investicija finansirana je vlastitim sredstvima i sada su svi banjski objekti povezani podzemnim hodnicima koji se griju tokom zime - rekao je Radošević.

On je naveo da je tokom prošle godine u "Banji Vrućici" zabilježeno više od 200.000 noćenja, od čega 65% čine domaći, a 35% gosti iz inostranstva, što je najbolji rezultat u posljednjih 25 godina.

Najveći broj gostiju, njih 47.000, bio je iz Hrvatske, a slijede gosti iz Srbije, Slovenije, Austrije i Njemačke.

Radošević dobru posjećenost pojašnjava direktnom prodajom i kontaktima, što se pokazalo znatno efikasnijim od dosadašnjeg medijskog oglašavanja.

On je uočio tendenciju rasta broja hotelskog smještaja gostiju koji koriste zdravstvene usluge Banje, istakavši da ovaj centar obezbjeđuje i usluge hiperbarične komore i slane sobe.

Radošević je naglasio i da je održan postojeći nivo kongresnog turizma, uprkos sve izraženijoj ekonomskoj krizi.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.