NavMenu

Indijac zvanično preuzeo "Krajina osiguranje"

Izvor: Capital Srijeda, 20.01.2016. 13:23
Komentari
Podeli
Novi vlasnik "Krajina osiguranja" iz Banjaluke, Indijac Naveen Aggarwal, i zvanično je preuzeo ovo osiguravajuće društvo. Na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara "Krajina osiguranja", koja je juče održana, imenovan je Upravni odbor društva na čijem čelu se nalazi upravo Aggarwal, saznaje poslovni portal "Capital".

Član Upravnog odbora "Krajina osiguranja" i direktor Advokatske firme "Sajić" Aleksandar Sajić potvrdio je da je na jučerašnjoj Skupštini akcionara usvojen novi statut društva, imenovan novi UO, te usvojen plan poslovanja za ovu i naredne tri godine.

- U "Krajina osiguranju" više nije većinski državni kapital, tako da se ovo društvo moralo organizovati u skladu sa zahtjevima Zakona o privrednim društvima RS, a ne kao što je bilo do sada u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima. To, između ostalog, znači da više ne postoji nadzorni odbor kao organ upravljanja u društvu. S tim u vezi, nakon što je usvojen Statut preduzeća, NO u dosadašnjem sazivu je razriješen, a imenovan je UO na čijem čelu će biti Naveen Aggarwal - rekao je Sajić i dodao da, osim njih dvojice, UO "Krajina osiguranja" ima još tri člana i to dva iz Indije i jednog advokata iz Advokatske firme "Sajić".

Sajić nije mogao da kaže da li će biti imenovan novi direktor ili će na toj funkciji i dalje ostati sadašnji direktor Mila Gromilić.

- Ništa se još uvijek nije promijenilo u vezi sa dosadašnjom upravom. Direktorica i tri izvršna direktora i dalje ostaju na svojim pozicijama, a do kada će to biti i šta će biti zaista ne znam. Vjerovatno će u narednih nekoliko dana biti odlučeno o tome - kazao je Sajić.


Istakao je da u pripremi plana poslovanja, koji je usvojen na Skupštini akcionara, nisu učestvovali novi akcionari i da će on vjerovatno pretrpjeti neke izmjene.

Naveen Aggarwal je direktor firme S&A Capital Investments (SACI) registrovane u Beogradu. On je dokapitalizacijom "Krajina osiguranja", vrijednom 6,9 mil KM, polovinom decembra prošle godine postao većinski vlasnik ovog društva u kojem je do tada većinski udio imala Republika Srpska.

"Krajina osiguranje" se suočavalo sa velikim problemima u poslovanju, a prema nalazu revizije u 2014. godini za pokriće tehničkih rezervi nedostajalo im je čak 4,2 mil KM.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.