NavMenu

"Microsoft" donira milijardu dolara za razvoj globalnih projekata

Izvor: eKapija Srijeda, 20.01.2016. 12:26
Komentari
Podeli
Generalni direktor "Microsoft" korporacije, Satya Nadella, saopštio je na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu da će "Microsoft" tokom naredne tri godine donirati "cloud" usluge u vrijednosti od milijardu dolara, za više od 70.000 neprofitnih organizacija i univerzitetskih istraživanja širom svijeta.

U pitanju je nova inicijativa, iz tri djela, sa ciljem da "Microsoft" cloud tehnološki resursi služe javnoj dobrobiti u najširem mogućem smislu – kroz dodatno obezbjeđivanje tehnoloških sredstava neprofitnim organizacijama, povećanjem pristupa savremenim tehnologijama univerzitetskim istraživačima, kao i kroz pomoć da se riješe izazovi tzv. "last-mile" pristupa internetu širom svijeta.

- "Microsoft" želi da osnaži organizacije širom svijeta misijom za javno dobro, donacijom "cloud" tehnologije, najtransformativnijeg tehnološkog rješenja naše generacije. Sada će više od 70.000 organizacija imati pristup tehnologiji koja će im pomoći da riješe neke od najvećih problema sa kojima se naše društvo suočava i na taj način moći istovremeno da poboljšaju uslove života i pokrenu novi razvoj - izjavio je Satya Nadella u Davosu.


"Cloud" računarstvo postalo je ključno sredstvo u rasvjetljavanju tajni koje kriju podaci, na način koji dovodi do novih uvida, ali i do otkrića ne samo u nauci i tehnologiji, već i za čitav niz ekonomskih i društvenih izazova, kao i do pružanja boljih usluga. "Cloud" tehnologije poboljšavaju komunikacije i rješavanje problema, pomažući organizacijama da rade efikasnije i budu produktivnije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.