NavMenu

Kuvajćani žele "Rafineriju nafte Brod"

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 20.01.2016. 15:38
Komentari
Podeli
Kuvajtski šeici uveliko planiraju da od Rusa preuzmu "Rafineriju nafte Brod", saznaje ATV iz izvora bliskih diplomatskom predstavništvu Bosne i Hercegovine u Kuvajtu.

Ministar industrije u Vladi Srpske, Petar Đokić, kaže da će dobru volju Kuvajćana predstaviti onima koji to treba da čuju.

- Narednih dana ćemo imati sastanke sa predstavnicima "Optima grupe" i cijelog tog naftnog sektora u Republici Srpskoj. Iskoristiću priliku da govorim o ovoj temi i o takvoj jednoj ideji koja se javila iz Kuvajta - rekao je Đokić.

U Kuvajtu sa velikom pažnjom prate priče o povlačenju Rusa iz naftnog sektora Srpske. Iz igre izlaze navodno zbog neisplativosti posla sa Rafinerijom, ali i gubitaka koji se gomilaju iz godine u godinu.

Banjalučki ekonomista Zoran Pavlović kaže da ovo nije prvi put da Kuvajćani mjerkaju postrojenja u Brodu. Vlasnik jedne švedske rafinerije je Kuvajćanin i svojevremeno je u Banjaluku dolazio na pregovore. A oni zapnu, tvrdi Pavlović, uglavnom oko transporta.


- Svaki novi investitor kada riješi to pitanje, na koji način će dopremiti sirovu naftu do rafinerije, on će riješiti pitanje i otkloniti najveći problem koji postoji trenutno u radu Rafinerije - smatra Pavlović.

U "Nestro grupi" kažu da nema govora o promjeni vlasničke strukture.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

17.04.2024.  |  Vijesti

19.04.2024.  |  Finansije

Devizne rezerve povećane za 664,9 mil KM

19.04.2024.  |  Finansije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.