NavMenu

"Uber" osvaja i vazduh - Kompanija uvodi vožnje helikopterom u saradnji sa "Airbusom"

Izvor: B92 Utorak, 19.01.2016. 12:47
Komentari
Podeli
Iz kompanije "Uber" su najavili da će u partnerstvu sa aviokompanijom "Airbus" učestvovati u testnom programu pružanja usluga vožnje helikopterom.

- Radi se o pilot projektu, i tek treba da vidimo kako će sve to funkcionisati, ali je prilično uzbudljivo - izjavio je Tom Enders, izvršni direktor "Airbusa", prenosi "The Wall Street Journal".

"Uber" helikopteri mogli bi se pokazati kao veoma značajna stavka u poslovanju te kompanije, što bi proširilo ponudu, učinilo ih jedinstvenim i opravdalo vrijednost ove kompanije, koja se procjenjuje na 62,5 mlrd USD.

Partnerstvo "Ubera" i "Airbusa" biće pokrenuto u narednih nekoliko nedelja, a cijena i dostupnost helikopterskog prevoza nisu objavljeni.


U "Uberu" su već imali ponudu vožnji helikopterom, ali riječ je bilo o jednokratnim vožnjama kao promotivnim akrobacijama na svjetskim događajima, kao što je filmski festival u Kanu. Te vožnje su koštale oko 400 USD po osobi.

Iz "Ubera" su najavili da razmišljaju i o pokretanju ponude za vožnje čamcima, kao i sistema za isporuku hrane.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.