NavMenu

Bijeljinski "Mesoprodukt" priprema veliki izvoz mesa za Tursku - Krajem januara kreće otkup stoke

Izvor: RTRS Utorak, 19.01.2016. 15:39
Komentari
Podeli
(Foto: racorn/shutterstock.com)
Krajem januara bijeljinski "Mesoprodukt" planira ponovo da počne otkup junadi od domaćih stočara i meso izveze u Tursku.

Ova klaonica čiji je dnevni kapacitet obrada 100 grla junadi i 160 svinja, u prošloj godini je izvezla 3.800 tona junećeg mesa u Tursku. Otkupom stoke i uslužnim klanjem, omogućila je semberskim stočarima povoljan plasman tovne junadi.

Međutim, krajem prošle godine, kada je otkup stao, nastali su problemi. Stoka pristigla za isporuku, a kupaca nema. Stočari se nadaju da će, aktiviranjem "Mesoprodukta", osloboditi se tovne stoke i stvoriti uslove za novu proizvodnju.

- Planirali smo da se dnevno kolje oko 150 komada, da se iskoštava 40 tona mesa. Skoro svaki dan, svaki drugi sigurno, da će ići avion za Tursku - kaže Branko Krstić, direktor "Mesoprodukta".


Kontrolu otkupa, klanja i pakovanja mesa, kao i prošle godine obaviće turski i domaći veterinari. Turska firma koja će organizovati čitav proces izvoza imaće sjedište u Bijeljini i najveći dio od ugovorenih 15.000 tona mesa za Tursku ići će iz "Mesoprodukta".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.