NavMenu

Miro Džakula napušta čelnu poziciju UIO BIH

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 17.01.2016. 17:34
Komentari
Podeli
Miro Džakula (Foto: YouTube/screenshot)Miro Džakula
Direktoru Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Miru Džakuli mandat ističe 24. februara ove godine i on se na ovu funkciju više neće kandidovati.

Džakula, koji je za direktora UIO imenovan krajem februara 2012. godine, potvrdio je za poslovni portal "Capital" da mu mandat ističe 24. februara.

- Mislim da se neću ponovo prijaviti na konkurs za direktora UIO - naglasio je Džakula.

Govoreći o slučaju Zdravka Cvjetinovića, kojeg je on još 2014. godine imenovao za svog pomoćnika u Sektoru za carine iako je na konkursnoj listi bio drugi, iza Nenada Lalića, Džakula je istakao da "nema nikakve zakonske smetnje da Cvjetinović bude pomoćnik direktora".

Međutim, prema saznanjima portala "Capital" mjesto pomoćnika direktora Sektora za carine u UIO trebalo bi da pripadne SDS-u.

- Cvjetinović je imenovan po javnom oglasu. Dijelio je prvo ili drugo mjesto sa gospodinom Lalićem i mi smo se opredijelili za Cvjetinovića, jer Lalić u tom momentu nije ispunjavao uslove koji su bili traženi za pomoćnika. Taj uslov je bio završen Ekonomski fakultet što gospodin Lalić nije imao. To je bio propust komisije koji sam ja morao ispraviti - rekao je Džakula.


Cvjetinović je imenovan na četvorogodišnji mandat, sa neto platom od 2.621 KM. On je polovinom 2014. godine uhapšen u akciji "Pandora". Osim njega, tada je uhapšen i bivši direktor UIO Kemal Čaušević i još desetine zaposlenih u UIO, a ova grupa osumnjičena je za organizovani kriminal u vezi sa poreskim i carinskim prevarama, pranjem novca i zloupotrebom položaja pri uvozu tekstilne i druge robe u BiH.

Džakula je rekao da se Čaušević više ne vodi kao radnik UIO, a da su svi zaposleni u UIO koji su tada uhapšeni, a kojima je rješenjem Suda BiH dozvoljeno da se vrate u Upravu, vraćeni na posao.

- Čini mi se da su vraćeni svi - rekao je Džakula.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.