NavMenu

Bijeljinska kovačnica "Sakramentski" povećava proizvodnju za 30% - Uskoro i izgradnja nove hale vrijedne 3 mil KM

Izvor: Capital Petak, 15.01.2016. 12:50
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Kovačnica "Sakramentski" iz Bijeljine, koja ima stogodišnju porodičnu tradiciju kovačkog zanata, u 2016. godinu ušla je ambiciozno, sa već ugovorenim poslovima koji su za oko 30% po obimu veći nego u 2015. godini, kaže za poslovni portal "Capital" vlasnik i direktor ove kovačnice Vasilije Mitrović.

Ova kovačnica se bavi izradom kovanih ograda, stolova i stolica za restorane i hotele, opremanjem enterijera, kombinovanjem metala i stakla, izradom proizvoda od gvožđa i inoksa.

Mitrović kaže da 60% proizvoda kovačnica "Sakramentski" plasira na tržište Švajcarske, 20% na tržište Njemačke, 5% na tržište Austrije i ostatak na domaće tržište.

- Kupci u evropskim zemljama insistiraju na rokovima i kvalitetu. Za nas je 2015. godina bila više nego uspješna, a u ovu godinu smo ušli ambiciozno, sa novim ugovorenim poslovima koji su za 30% veći od prošlogodišnjih - rekao je Mitrović.

Mitrović kaže da je kovačnica "Sakramentski" u proteklim godinama puno investirala u izgradnju poslovnih objekata i nabavku moderne opreme, te da su za investicije korištena vlastita i kreditna sredstva.


- U ovoj godini planiramo izgradnju nove proizvodne hale, površine oko 1.800 metara kvadratnih u kojoj ćemo obrađivati staklo. Objekat će koštati oko milion maraka, a sa kompletnom opremom ta investicija dostiže iznos od 3 mil KM - kaže Mitrović, naglašavajući da će i nova investicija zahtijevati posezanje za kreditnim sredstvima.

U kovačnici "Sakramentski" trenutno je zaposlen 31 radnik i poslodavac redovno isplaćuje plate i druge obaveze prema radnicima i državi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.