NavMenu

Povodom godišnjice uspješnog rada "Prevent" zaposlio 100 novih radnika

Izvor: Dnevni avaz Utorak, 23.10.2007. 10:46
Komentari
Podeli

Tvornica kože "Prevent Leather" Visoko, gdje se nalazi najveći dio proizvodnje automobilskih presvlaka "Prevent Grupe" Sarajevo, slavi dvije godine uspješnog rada. Tim povodom 31. oktobra 2007. u Visokom će biti održani "Dani otvorenih vrata" ove, jedne od najuspješnijih proizvodnih kompanija u BiH.

"Najveći doprinos proslavi je posao za nezaposlene. Samo četiri mjeseca od održavanja Sajma zapošljavanja u Visokom, u Tvornici kože i proizvodnji autopresvlaka zaposlili smo stotinu novih radnika. Sada u "Preventovim" proizvodnim pogonima imamo 1.760, a ukupno u kompaniji 2.478 radnika" kazao je Adnan Smailbegović, direktor kompanije.

Ističe da je za visoku stopu povećanja broja zaposlenih, prije svega, zaslužan jasan investicioni plan vlasnika "Prevent grupe" u BiH, koja je s 50 zaposlenih počela s radom 1999. godine."Od trenutka formiranja svu dobit smo reinvestirali u nove pogone. To je bilo i ostat će naše poslovno opredjeljenje" rekao je Smailbegović, najavljujući daljnje širenje proizvodne mreže u okviru "Prevent grupe".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.