Izvor: Nezavisne novine | Ponedjeljak, 22.10.2007.| 10:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Jabuka zdravlje čuva

(Foto: b)

Povodom Međunarodnog dana jabuke, 20. oktobra 2007. godine, Partija demokratskog progresa u osamnaest gradova RS organizovala je promotivnu akciju "Jedna jabuka na dan - tjera doktora iz kuće van".

U okviru akcije, prolaznicima su u gradovima dijeljene jabuke i promotivni leci na kojima su mogli pročitati sve o pozitivnom dejstvu i ljekovitim svojstvima ove voćke za zdravlje čovjeka. U Banjaluci je akcija organizovana na Trgu Krajine.

Jabuke su odličan izvor vlakana, koja smanjuju holesterol i pomažu probavu, te je izuzetno bogat izvor vitamina A, B i C. Jedna jabuka osigurava 1/5 dnevnih potreba za voćem i povrćem.

"Imali smo namjeru da građanima ovim putem skrenemo pažnju na jabuku koju imaju u svojoj okolini, a koja ima izuzetan značaj za očuvanje čovjekovog zdravlja", kaže dr Radenko Đurica, specijalista bromatologije i narodni poslanik PDP-a.

Objašnjava da je Svjetska zdravstvena organizacija uvela obilježavanje Međunarodnog dana jabuke iz razloga što ova voćka posjeduje neke od najneophodnijih svojstava za organizam čovjeka.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.